Lamskoteletjes met pistachekorst
Ingrediënten voor 4 pers.
- 1 lamscarré
- olijfolie
- vloeibare honing
- eetlepels gehakte pistachenootjes (naturel)
- 300 g Griekse yoghurt
- snuifje kaneel
- snuifje komijn
- limoensap
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 160°C.
- Kleur de carré aan alle kanten in een warme pan met wat olijfolie. Kruid met peper en zout en zet in de warme oven gedurende 15 minuten.
- Verhoog de temperatuur tot 200°C. Haal het vlees uit de oven. Bestrijk met wat honing en rol door de pistache nootjes. Druk goed aan zodat de nootjes blijven zitten. Zet nog 7 minuten in de oven. Haal uit de oven en laat even rusten onder folie. Meng de yoghurt met kaneel, komijn, peper, zout en een beetje limoensap. Verdeel de yoghurt over kleine bordjes. Snij de carré in koteletjes en schik ze op de saus.
Serveertip: geroosterde worteltjes met komijn en een beetje honing